söndag 25 april 2010

Tävling Piteå

Sitter nu i husvagnen på PBK nyduschad och färdig för godnatt men jag tänkte ändå uppdatera lite om tävlingen. De flesta har väl hunnit läsa på FB hur det gått men här kommer en kort men fullständig redovisning.

Vi började med sittande i grupp och förutom att han var nära att lägga sig på sittkommandot så gick det bra. Han satte sig ordentligt efter att jag lämnat honom och då fick vi självklart betygsavdrag men jag är supernöjd att han satte sig upp och inte lade sig...

Platsliggningen gick fin-fint och fria följet likaså. På dumrutan gjorde han tvärtom-fel :) Han brukar stå på sättandet ibland och idag lade han sig ner... jaja, träna ännu mer sitt. Annars tyckte jag att han gjorde bra ifrån sig på de övriga positionerna. Inkallningen kunde ha varit bättre, något sent ställande men inte tokigt ändå med tanke på farten han lyckades få upp. Rutan var klockren (för att låna Emelies uttryck) och kunde inte bli mer perfekt. Dirigeringsapporteringen var han på väg mot mitten så jag fick stoppa honom och skicka om, inte mer med det, bra hastighet på ingången trots strulet. Metallapporten smakade tydligen schäferdreggel för den var inte bra, han tog den tveksamt men släppte, tog om och släppte igen, kom för långt vid sidan av hindret och trots att jag DK-ade så hoppade han inte tillbaka och släppte (kastade) apporten på mina fötter. Vittringen, halvbra sökarbete, började inte i rätt ände som vi försökt träna på men tog rätt pinne och fick till en bra avslutning. Fjärren var seg och ofokuserad, flera DK på stå från ligg men i övrigt ok.

Betygen:
Sittande i grupp 9 (trampar)
Platsliggning 10
Fritt följ 10
Dumrutan 7 (felaktig position)
Inkallning 10
Rutan 10
Apportering 8 (extra kommandon)
Hopp metall 0 (ej återhopp)
Vittringsprov 10
Fjärrdirigering 7 (DK*flera)

Nå, på gränsen men trots allt ett förstapris. Mycket träna på men bara små detaljer till största delen.

Grattis till Elisabeth och Trillian, 1:a pris lydnadsklass 1 och till klubbkompisarna från BHK Malmen som gjorde fint ifrån sig med 1:a pris i ettan och nära förstapris i ettan.

En stor jätte-grattiskram till Stina och Flamma som i lördags fick uppflytt ur appell-spår med super duper fina poäng.

Nu är det gonatt här på lydnadsplanen i Piteå ;)

2 kommentarer:

  1. Grattis till 1:a pris...det finns alltid detaljer att fixa till..vad vore det annars för kul med hunderiet..

    SvaraRadera
  2. Glömde!!!
    Ha det
    Anna-Karin och Dante

    SvaraRadera