lördag 30 januari 2010

Miljöträning och annat

For upp en sväng till Lasses jobb och miljötränade Spot, han tyckte inte om det smutsiga golvet - de gulliga små tassarna kunde ju bli smutsiga... Hur som så har han klättrat i gallertrappor, durktrappor och studsat omkring på varierande underlag och maskiner. Gick finfint, inte någon underlagsrädsla där inte.

Trots att han är en sån modig kille så var han tvungen att skälla ut bryggan när vi var på väg över isen. Den har ju bara stått där i många år innan han ens föddes och vi passerar den varje dag när vi ska på promenad men, men ibland är den ändå skrämmande tydligen, nervproblem - nejdå ;-) Det är ungefär som när han skällde ut sekundvisaren på klockan i ridhuset... eller fjärrdirigeringsskylten i klass 2... eller skotern som står på gården under ett kapell... eller en sten efter promenadstigen... eller Swift när han varit och bajsat i skogen... jaja, han är som han är. Inget att göra, tycker bara att spökåldern borde börja vara över.

Vi tog oss ett snabbt träningspass när vi ändå var där och det gick helt åt h*vete men lite nöjd är jag ändå för han var helt klart påverkad av golvet. Ville inte springa och han ville inte gå där vart det var fläckar (typ hela golvet) ändå lyckades han på något sätt sicksacka sig fram till rutan och rätt apport... Jag tror vi behöver träna på lite olika miljöer och underlag.

3 kommentarer:

  1. Tänk vad roligt det skulle vara om de små fyrbenta kunde tala om vad de tänker... kan tänka mig vad Spot sa om städning när han såg golvet...

    SvaraRadera
  2. Han tyckte nog att skurtanterna gjort ett ganska dåligt jobb. Inte lätt med såna där betonggolv som det körs maskiner och andra fordon på...

    SvaraRadera
  3. Grattis Carina och Spot till 1a priset och 1a platsen i Kramfors i dag när ni tävlade för första gången i elit.
    Kram Nina

    SvaraRadera