fredag 26 december 2008

Tränat

Så har vi då varit ut och tränat lite jag och Spot, vi körde på med läggande och det gick mycket bra. När vi bytte till ställande ville han lägga sig några gånger men sedan fungerade det också. När han var helt säker på ställande började jag blanda ställande och läggande och då blev det bara skit igen så det är helt enkelt så att kommandona inte är befästa. Nog tycker man ju att de ska vara det efter 9 månader men i det här fallet är det inte så.

Hopp är han så bra på så vi körde igenom alla klassernas hopp fast med apportering av kamprulle istället för apportbock. Han har fina återhopp och jag tror det blir ett paradmoment som det är för Swift. Jo, när hopphindret kommer fram så ställer sig öronen på Spot, han tycker nog om det :-D

Swift fick prova sitt nya slalom, ett ute-plocke-pinn (hur skriver man det där då på svenska???) som vi satte i snön, han gasar på som vanligt men nu kan vi väl träna det oftare när vi har ett eget. Haxzo fick också köra igenom det några gånger och skillnaden mellan dessa två jyckar är enorm. Haxzo går genom alla pinnarna noga inte så snabbt men han missar inte en enda, sista hoppar han alltid mellan-gulleplutten. Swift rusar igenom och det är en lyckträff om han träffar mellan alla varje gång. Där ser man vilken skillnad arv och ras kan göra med tanke på att jag haft bägge sedan valp och fostrat och tränat dem på samma sätt. Inte är det bara föraren som har ett finger med i spelet.

Något jag glömde i morgonens inlägg var ju att Swift har varit till veterinären IGEN!!! Hans böld mellan tårna vill inte läka och den svullnade upp igen och det rann var ur den. Nu går han på mediciner igen, kan man få stamkundsbonus på veterinärstationen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar